RSS

Budget Deco untuk Bilik Tidur Kecil

Dengan Budget yg ciput xsampai pun RM300

- yg mna leh pakai just guna je yg mna ada.. actually ada set katil dan meja makeup tapi aku belum bawa balik lagi.. still kat umah lama..

dah lama actually aku berpindah balik ke rumah emak... tetiba terfikir nk mendecokan bilik tidur kecil ditingkat bawah ini...

emak dah ckp dengan aku , nape tak stay kat bilik aini yg dulu kan bilik aini yg hari tu baru renovate aja. Emak masalah nya aini dah malas nk tidur dibilik atas tu.. Toilet pun kat tingkat bawah so senang sikit.. huhu (actually pemalas ni*** hehe)

So kebetulan hari ini aku cuti sempena merdeka.. so aku membusykan diri aku untuk membuat pengubahsuain pd bilik ini..

mmng terpikir nk renovate terus je bilik ni.... tapi.. ermmm nanti2 la... aku pun nk kena budget juga ni... coz dah banyak sngt belanja sebulan dua ni...

so bermula la operasi aku pada hari ini. pengunaan - warna cream...
ok la walaupun sebenrnya aku tidak berpuas hati dgn warna yg aku dah pilih sendiri... huhu ....

dah siapa semua baru nampk idea kwn2 kat FB... ermm tak apa la next time kita uat lagi... apa pun makacih kpda yg sudi memberi pendapat pd aini... cyng korang...


dan ini lah hasilnya.....



Ini lah hasil kerja aku..... just a simple bedroom

tambah Frame kat Kepala katil pun mcm ok juga kan??


yg ini kat bahagian atas... ok ke letak pic kat sini ??
huhu pic sendiri je...


bila ditmbah lebih bnyk frame pun mcm ok juga la...

actually , ini temporary aja sementara aku mendaptkan lukisan yg betul2 cantik dan sesui untuk aku letakkan pada sudut ini..


sudut sebelah kiri bilik, temporary mcm ini dulu...



tp letak ladybird ni pun ok juga kan.. ermm

buruk nye bilik ini...



meminta pertolongan my BRO untuk membantu aku mengecat bilik



P/s : alhamdullilah ... siap juga dalam masa satu hari.. walau pun penat tp ok la buat sedikit perubahan ..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 Aksi anda:

fiddeOmar said...

wah, buat keje ID pulak..? nice attemp. :)

Aini Yusoff said...

hehehe.. macam2 boleh buat akak..


Cinta itu Ujian


♥ .. Perasaan cinta yang lahir terhadap seseorang bukanlah tanda kita akan memilikinya. Namun kekadang ia muncul sebagai ujian dariNya buat kita,kerana DIA ingin melihat bagaimana kita memelihara, mengawal dan mengurusnya. Perasaan cinta itu amanah, dan amanah pasti akan dihisab oleh Allah.. sama2 menjagalah hati, insyaAllah♥ .. (✿◠‿◠)



Popular Posts

My Followers