RSS

Baby kita dah besar

Assalamualaikum dan salam sejahtera. . Sekian lama xmengupdate blog ni.. tetiba tergerak hati nk buka lak.. huhu baby pun dh nk masuk 10 bulan..

Alhamdulillah.. semuanya baik2 belaka walaupun bnyk pekara yg trpksa ditempuhi..

Budak tecik n pun dh pandai berdiri n jalan pegang2.. rasanya tk lama akan berjalan sendiri la ni.. tp sebelum nk boleh berjalan ni la time paling kita ibubapa or org yg menjaga seseorang baby ni perlu lebih lagi.. mna tidak nye.. dia tengah berusaha nk bagun kan. Sekejap 2 boleh jatuh.. kita sbg ibu bapa tak bole la nk kendong or kust letak dlm walker.. kita mesti biar dia explore dulu.. itu yg terbaik unt perkembangan dia..

Hehe mcm pndai sngt.. aku pun baca dr blog2 lain la juga.. mcm mna kita sb ibubapa perlu buat unt bantu anak2 ni kan..

So far perkembangan pembesaran dia alhamdulillah bole bg ++++ walaupun dr segi kesihatan setakat skrng n sllu batuk n selsema je la yg lain mmng baik sngt.. baby asyraf mmng ikut step la .. dr menirap, menyulur, golek2, duduk , merangkak, berdiri , jalan sambil pegang.. dan skrng dah nak panjat pulak... aduhhh seriau mama ni.. apa pun kita mmng xbole biarkan baby kita sendiri.. ingat owiz kena pantau mereka. .

Gembira sangt kan sb ibubapa kita dpt melihat anak membesar di hadapan mata. Sbb tu mama xkerja2 lagi ni dan lepas n mama dh nak kerja harap dapat lah dia menyesuaikan diri dgn org yg bakal memgasuh dia..

Huhu sbnrnya masih xharap unt hantar bby ke rumah mengasuh sbb tu la mama masih x berkerja lagi.. tp smapi bila kan.. mama perlu berkerja sbb kos kat sini mak aihhh punya la mahal.. dok kedah la paling best rasanya.. murah belaka.. 

Hehe apa la aku merepek ni.. sekian dulu la.. semoga bertemu kembali nnti... wait for me ya.. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 Aksi anda:


Cinta itu Ujian


♥ .. Perasaan cinta yang lahir terhadap seseorang bukanlah tanda kita akan memilikinya. Namun kekadang ia muncul sebagai ujian dariNya buat kita,kerana DIA ingin melihat bagaimana kita memelihara, mengawal dan mengurusnya. Perasaan cinta itu amanah, dan amanah pasti akan dihisab oleh Allah.. sama2 menjagalah hati, insyaAllah♥ .. (✿◠‿◠)



Popular Posts

My Followers